Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

Predstavnici 150 zemalja svijeta, uključujući i predsjednike država i vlada više od 70 država danas će sudjelovati na posebnom skupu UN-a u New Yorku posvećenom klimatskim promjenama i zaštiti klime. Sastanak se organizira uoči  konferencije na Baliju u sklopu koje bi trebali početi pregovori o budućem međunarodnom sporazumu o zaštiti klime koji bi trebao naslijediti Kyoto protokol koji istječe 2012. godine.

Hrvatsku na ovom skupu predstavlja predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji će biti i prvi govornik na plenarnoj sjednici o ublažavanju klimatskih promjena, jednoj od četiri plenarne sjednice koje bi se trebale pozabaviti pitanjem pronalaženja odgovora na klimatske promjene. U svom govoru, predsjednik Mesić trebao bi predstaviti stajališta Hrvatske u pogledu globalnih mjera za ublažavanje klimatskih promjena i stvaranju novog međunarodnog ugovora o zaštiti klime.

Američki predsjednik George W. Bush neće sudjelovati u službenom radu konferencije, već će se s predsjednikom UN-a Ban Ki-moonom i drugim čelnicima sastati na večeri, ali će zato svojim govorima u radu konferencije sudjelovati bivši potpredsjednik SAD-a, Al Gore i republikanski guverner savezne države Kalifornije, Arnold Scwarzenegger.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijaća tijela redovito čistite, kako nečistoće ne bi sprječavale prolaz topline te pazite da ne budu zaklonjena zavjesama i namještajem, jer to smanjuje njihov toplinski učinak.