Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetski doručak i Energetska povelja u u Zagrebu

_Energetski doručak_ i _Energetska povelja_ u u Zagrebu

Danas, na Dan planeta zemlje, je u Crnoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održan je još jedan u nizu Energetski doručak. Na doručku su sudjelovali predstavnici više od 20 gradova i županija, a čak ih je 15 potpisivanjem Energetske povelje iskazalo svoju svjesnost i volju za promicanje gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije s ciljem smanjenja ovisnosti o sve skupljim energentima i što je još važnije smanjenja zagađenja okoliša.

Neki od prisutnih gradova su se već prije potpisivanjem Energetske povelje i pisma namjere priključili nastojanjima da svatko svojim djelovanjem doprinese zaštiti okoliša.

U sklopu EE doručka prisutnima su prezentirani ciljevi i provedbene aktivnosti projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE), te je predstavljena nadolazeća istoimena konferencija.

Ukupan broj potpisnika nakon ovog EE doručka povećan je na 77, čime smo prešli polovicu ukupnog broja županija i gradova.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.