Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Neugodna istina u Motovunu

_Neugodna istina_ u Motovunu

Danas je u Motovunu prikazan dobitnik ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca, film Neugodna istina (An Inconvenient Truth, 2006), redatelja Davisa Guggenheima. Film je potaknuo veliku debatu u svijetu i znatno utjecao na naše razumijevanje okoliša.

Kroz argumentirano iznošenje znanstvenih činjenica o klimatskom zatopljenju, otkrivamo osobni put bivšeg potpredsjednika Sjedinjenih Država, Al Gorea, i njegovu dugotrajnu bitku za smanjenje efekta staklenika. Unatoč činjenici da Hrvatska još uvijek ima relativno visoko očuvan okoliš, u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama, potrošnja energije raste, što ima negativan utjecaj na okoliš.

/assets/images/post/274/list/thumb/Motovun2.jpg

Širenje poruke o pametnoj upotrebi energije vrlo je važno jer individualne odluke i odabiri igraju ključnu ulogu. Kao uvod u film UNDP je predstavio svoj projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i brošuru Izazov težak jednu tonu  CO2 - vodič za građane s uputama kako koristiti manje energije, štiti okoliš, a u isto vrijeme štedjeti novac, koja se i kao informativno/edukativni materijal dijelila posjetiteljima Motovuna.

 

/assets/images/post/274/list/thumb/Motovun1.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stara računala ne bacajte s kućnim otpadom jer sadrže teške metale i olovo. Predajte ih tvrtkama koje prerađuju elektronički otpad.