Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Delegacija Ureda UNDP-a za razvojne politike iz New Yorka posjetila EE info centar Zadarske županije

Delegacija Ureda UNDP-a za razvojne politike iz New Yorka posjetila EE info centar Zadarske županije

EE info centar koji se nalazi u Solarnom edukacijskom centru Zadarske županije danas je posjetila delegacija Ujedinjenih naroda iz New Yorka. Delegaciju je predvodila Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj sa gostima, predstavnicima Ureda UNDP-a za razvojne politike iz New Yorka Verlee Vanderweerd, direktoricom UNDP-ovog tima za okoliš i energiju, Winnie Byanyima, direktorica UNDP-ovog tima za ravnopravnost spolova te Ben Slay.

Na radnom sastanku je Tihomir Tomčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Vice Vlatković goste upoznao sa projektom Solarnog edukacijskog centra. Jelena Atlić McColgan, regionalna koordinatorica SGE projekta za područje Sjeverne Dalmacije i Like, upoznala ih je sa aktivnostima provođenja SGE projekta. Predstavljeni su glavni ciljevi i Info točke za energetsku efikasnost te su posebno naglašene aktivnosti koje su se u posljednjih godinu dana održavale u EE info centru, od edukacijskih radionica krajnjih korisnika institucija Grada i Županije, preko akcije Upali i uštedi, EE info tjedna, do interaktivnih radionica za učenike osnovnih škola.

Zoran Bogunović, stručnjak za marketing, partnerstva i komunikacije, gostima je predstavio nacionalnu informativno-edukativnu kampanju, dio animiranog filma Misli na sutra te film o projektu Ajderovac - postavljanju solarne elektrane u selu Srb za obitelj povratnika, čime im je vraćena električna energija koju zbog ratom uništene infrastrukture nisu imali godinama. 

 

/assets/images/post/1039/list/thumb/UN NY (4).JPG

 

Nakon obilaska Centra i upoznavanja sa opremom renomiranih proizvođača energetski efikasne i solarne opreme, gosti su iskoristili priliku te isprobali i izloženi solarni bicikl te električni automobil. 

 

 

 

/assets/images/post/1039/list/thumb/UN NY (5)2.jpg

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamijenite li staru peć na drva efikasnijom novom peći ili kotlom na drva, moguće je uštedjeti i do 50% ogrjevnih drva.