Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Delegacija Uzbekistana posjetila Nacionalni EE info centar

Nacionalni EE info centar u Zagrebu posjetila je delegacija Fonda za zaštitu prirode i okoliša Republike Uzbekistan u sklopu svog studijskog posjeta Hrvatskoj te su im tom prilikom prezentirane aktivnosti projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Republika Hrvatska prepoznata je kao regionalni lider u razvoju i provedbi projekata s učinkovitim rješenjima za niz pitanja zaštite okoliša (gospodarenje otpadom, vodama, financijski instrumenti za upravljanje okolišem,energetika, plin) i mnoge države su pokazale interes za učenjem iz naših iskustava.

Jedna od njih je i Republika Uzbekistan čija je delegacija Fonda za zaštitu prirode i okoliša organizirala studijski posjet Hrvatskoj u trajanju od 29.11.-3.12.2010., s ciljem unaprjeđenja znanja i sposobnosti u upravljanju fondovima okoliša. Pet članova delegacije posjetilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPUG), Hrvatske vode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Posjet su zaključili obilaskom Nacionalnog EE info centra, gdje su imali prilike doznati više o UNDP-ovom projektu Poticanje energetske efikasnosti, aktivnostima koje zajednički poduzimaju Vlada RH i UNDP kroz Program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, za što su posjetitelji pokazali veliko zanimanje, kao i za projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te načinima informiranja i edukacije građana o energetskoj efikasnosti.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak prilagodite potrebama kućanstva - za svakih 100l dodatnog kapaciteta, mjesečna potrošnja raste za 10-20 kWh (5-10 kn).