Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Delegacija Uzbekistana posjetila Nacionalni EE info centar

Nacionalni EE info centar u Zagrebu posjetila je delegacija Fonda za zaštitu prirode i okoliša Republike Uzbekistan u sklopu svog studijskog posjeta Hrvatskoj te su im tom prilikom prezentirane aktivnosti projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Republika Hrvatska prepoznata je kao regionalni lider u razvoju i provedbi projekata s učinkovitim rješenjima za niz pitanja zaštite okoliša (gospodarenje otpadom, vodama, financijski instrumenti za upravljanje okolišem,energetika, plin) i mnoge države su pokazale interes za učenjem iz naših iskustava.

Jedna od njih je i Republika Uzbekistan čija je delegacija Fonda za zaštitu prirode i okoliša organizirala studijski posjet Hrvatskoj u trajanju od 29.11.-3.12.2010., s ciljem unaprjeđenja znanja i sposobnosti u upravljanju fondovima okoliša. Pet članova delegacije posjetilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPUG), Hrvatske vode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Posjet su zaključili obilaskom Nacionalnog EE info centra, gdje su imali prilike doznati više o UNDP-ovom projektu Poticanje energetske efikasnosti, aktivnostima koje zajednički poduzimaju Vlada RH i UNDP kroz Program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, za što su posjetitelji pokazali veliko zanimanje, kao i za projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te načinima informiranja i edukacije građana o energetskoj efikasnosti.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.