Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Drugi tečaj za domare i drugo tehničko osoblje PU Zagrebačke, MUP

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se 2. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje PU Zagrebačke. Tečaj GEZ  je prvenstveno namijenjen osoblju zgrada koje je direktno uključeno u tehničko održavanje zgrada (domari i drugo tehničko osoblje). Svrha tečaja je osposobljavanje polaznika za kvalitetno provođenje mjera energetske efikasnosti i pruža dovoljno znanja iz područja primjene energetske efikasnosti u zgradarstvu. Osobe koje su odslušale tečaj osposobljene su za samostalno procijenjivanje stanja svojih zgrada sa stajališta energetske efikasnosti i korištenje stečenog znanja u predlaganju mjera i/ili poboljšanje svojih zgrada.

PU Zagrebačka u svojoj nadležnosti ima 25 objekata s oko 8.500.000 kn troškova za energente i vodu godišnje i znatnih potencijala za uštede od kojih su već neki pokrenuti u suradnji s g. Vladimirom Vlaovićem i g. Ivicom Kelemenom iz spomenute uprave. Sudionici tečaja bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski najefikasniji je kondenzacijski kotao. Njegovom ugradnjom se postižu uštede od 10-15% u usporedbi s drugim novim kotlom, a do 25% u odnosu na kotlove starije od 30 godina.