Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetska povelja uručena Gradu Benkovcu

Energetska povelja uručena Gradu Benkovcu

Danas je pročelnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i razvoj Grada Benkovca, Paulini Kulaš, uručen primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana RH. Povelju je uručila koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju i Liku, Jelena Atlić McColgan, ističući važnost provedbe sustavnog gospodarenja energijom na nivou Grada. 

Radnom sastanku koji je uslijedio prisustvovali su predstavnici Grada. Koordinatorica je pojasnila korake provedbe SGE projekta te zakonske odredbe. Predstavljen je Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) koji predstavlja alat pomoću kojeg se pohranjuje, prati i analizira potrošnja energije u zgradama lokalne samouprave. 

Grad Benkovac se želi uključiti u Program energetske obnove zgrada javnog sektora 2012.-2013. te su nakon uputa dobivenih od koordinatorice krenuli u prikupljanje potrebnih podataka i dokumenata za objekte koje žele rekonstruirati. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pravovremeno odleđujte hladnjake i ledenice jer sloj leda sprječava učinkovito hlađenje. Čišćenje ledenice je potrebno kad debljina leda dosegne 3-5mm.