Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Grad Gospić potpisao Pismo namjere i aktivno se uključio u SGE projekt

 Grad Gospić potpisao _Pismo namjere_ i aktivno se uključio u SGE projekt

U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću danas se održala svečanost potpisivanja Pisma namjere čime se Grad Gospić aktivno uključio u provođenje projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH (SGE). Gradonačelnik Grada Gospića, Milan Kolić i koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta.

Također, ovom prigodom gradonačelniku je uručen primjerak Energetske povelje kojom se iskazuje svjesnost i politička volja svih lokalnih i regionalnih samouprava u Republici Hrvatskoj o potrebi gospodarenja energijom te racionalnom gospodarenju resursima na dobrobit lokalne i regionalne zajednice te svih građana.

Pokrenute su aktivnosti koje će pomoći Gradu u ispunjavanju obaveza koje propisuje Zakon o učinkovitom korištenju energijom u neposrednoj potrošnji u skladu sa Nacionalnim Programom te Nacionalnim Akcijskim Planom energetske učinkovitosti RH. 

/assets/images/post/533/list/thumb/PN_Gospic.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • S obzirom na način rada, voda koju zagrijava dizalica topline može postići temperature 40-55 °C, stoga se uglavnom izvodi u kombinaciji s podnim grijanjem.