Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Kutina potpisala Izjavu o EE politici i zaštiti okoliša

Kutina potpisala Izjavu o EE politici i zaštiti okoliša

Danas je gradonačelnik Grada Kutine Davor Žmegač, potpisao Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. Izjava je drugi korak u provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u koji se Grad Kutina aktivno uključila potpisivanjem Pisma namjere s UNDP-om. Izjava iskazuje strateško opredjeljenje Grada za postizanje visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša.  

Zbog toga će Grad Kutina provoditi niz aktivnosti kojima će uspostaviti sustav gospodarenja energijom u svim objektima u vlasništvu Grada. Nadalje, cilj je smanjiti troškove za energiju u iznosu od 5% svake godine tijekom sljedećih pet godina, smanjiti emisije stakleničkih plinova na najmanju moguću mjeru tijekom tog razdoblja; upravljanjem troškovima za energiju poboljšati ekonomsku učinkovitost u objektima, produktivnost i radne uvjete za zaposlene te kontinuirano raditi na očuvanju okoliša. 

Provedba Politike energetske učinkovitosti započinje potpisom na Izjavu, dakle 1. listopada 2011. godine i aktivno će se provoditi narednih pet godina. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Standardna temperatura čuvanja zamrznute hrane je -18°C, a podesite li temperaturu za 1°C niže, možete povećati potrošnju energije i do 5%.