Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

U Poslovnom centru VMD održana su dva tečaja Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) koja su svojim sadržajem namijenjena domarima i ostalom tehničkom osoblju. Na tečajevima su sudjelovale 22 tehničke osobe od kojih je 18 iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, dvije iz Ministarstva financija (Carinska uprava) i po jednba osoba iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstva pravosuđa (Trgovački sud u Rijeci).

O gradnji i izolaciji na tečaju je govorila Željka Hrs-Borković s Energetskog instituta „Hrvoje Požar“. O sustavu grijanja, ventilaciji i hlađenju predavanje je držao dr. sc. Marino Grozdek s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Dr. sc. Ljubomir Majdandžić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju, prisutnima je predstavio temu o obnovljivim izvorima energije (OiE) u realnim uvjetima, dok je posljednje predavanje  o učinkovitom korištenju električne energije održao Marko Bišćan s Energetskog instituta „Hrvoje Požar“.

Na kraju tečaja sudionicima su podijeljene potvrde kao i set edukacijskih materijala koji će im u budućnosti pomoći u gospodarenju energijom i vodom na radnom mjestu i u vlastitom domu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stavljajte poklopce na posude u kojima se kuha kako bi se toplina dulje zadržala u posudi i smanjila kondenzacija pare po kuhinji. Kuhajući s poklopcem možete uštedjeti i do 20% energije za kuhanje.