Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana radionica o analizi i interpretaciji potrošnje energije za JLRS Šibensko-kninske županije

Održana radionica o analizi i interpretaciji potrošnje energije za JLRS Šibensko-kninske županije

U zgradi Šibensko-kninske županije održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Na radionici su sudjelovali EE timovi iz Knina, Šibenika i Šibensko-kninske županije koji već neko vrijeme prate potrošnju energenata u svojim objektima.

Sustavno gospodarenje energijom postalo je obaveza regionalne samouprave stupanjem na snagu ZUKE-a (NN 152/08). Kako postoji dosta pitanja vezanih za zakonske regulative u Hrvatskoj te odredbe propisane Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE), Šibensko-kninska županija je pozvala i sve ostale gradove i općine sa svog područja da čuju pojašnjenja o odredbama i obavezama regionalne i lokalne samouprave. Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom, pojasniti i prezentirati zakonski važeće odredbe u Hrvatskoj te nužne korake za njeno zadovoljavanje. 

Nakon pozdravnog govora zamjenika župana, Željka Šimunića, radionicu je preuzeo stručni suradnik na projektu Marko Capek. Radionici je prisustvovalo 12 zaposlenika JLRS sa područja Šibensko-kninske županije.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Godišnja ušteda vode na umivaoniku s perlatorom može iznositi i preko 9000l! Ne zaboravite ih redovito čistiti, npr. ispiranjem uloška perlatora ili namakanjem u vodi sa octom (za uklanjanje naslaga kamenca).