Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

U Šibeniku je održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji (ŠKŽ) za ravnatelje i domare javnih objekata koji se nalaze pod upravom te županije.

Prepoznavši važnost rezultata ovog projekta za Šibensko-kninsku županiju kao i za energetsku politiku Republike Hrvatske, ŠK županija je u ožujku 2008. godine donijela odluku o provođenju SGE projekta na području svoje županije. Slijedom te odluke o aktivnom uključenju u projekt, projektni ured UNDP-a organizirao je radionicu na temu provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u objektima u vlasništvu ŠKŽ te o osnivanju registra zgrada. Uvodni govor održao je zamjenik župana Željko Šimunac, dok se pozdravnim govorom skupu obratio Drago Matić iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Sandro Nižetić, voditelj SGE projekta za područje Dalmacije, govorio je o ciljevima projekta, posebice o kontinuiranom poboljšavanju energetske učinkovitosti te održivom upravljanju resursima na razini ŠK županije. Također, istaknuta je važnost uspostave registra zgrada u vlasništvu ŠKŽ.

Nadalje, najavljeno je da će se, nakon što se prikupe osnovni podaci o zgradama te podaci o energetskoj potrošnji u njima, pristupiti energetskim pregledima zgrada koji će dati prijedloge mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti te za obnovu objekata.

Na radionici, namijenjenoj ravnateljima institucija u vlasništvu Šibensko-kninske županije koji su također i obveznici gospodarenja energijom, sudjelovalo 13 ravnatelja, domara i tehničkih službenika, iz osnovnih i srednjih škola te općih bolnica i doma za starije i nepokretne osobe u Kninu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pravovremeno odleđujte hladnjake i ledenice jer sloj leda sprječava učinkovito hlađenje. Čišćenje ledenice je potrebno kad debljina leda dosegne 3-5mm.