Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana uvodna radionica za tehničko osoblje Sveučilišta u Zagrebu

Održana uvodna radionica za tehničko osoblje Sveučilišta u Zagrebu

Tehničko osoblje svih sastavnica i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu odslušalo je uvodnu radionicu o programu Vlade Dovesti svoju kuću u red kako bi se što lakše uključili u aktivnosti Programa.

Sudionicima radionice predstavljeni su dosadašnji rezultati i aktivnosti kao i plan rada za naredno razdoblje, zatim Registar objekata u vlasništvu i na korištenju RH u kojem se nalaze podaci za oko 3300 objekata te ISGE – Informatički sustav za gospodarenje energijom koji u koji su uneseni podaci za 2850 objekata. Na radionici je istaknuta uloga ISGE-a, računalnog programa, koji predstavlja alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije.

Sudionici radionice ujedno su imenovane osobe zadužene za provođenje aktivnosti Programa na svojoj lokaciji. Svi prisutni, izrazili su veliki interes za Program i energetsko certificiranje zgrada te je dogovoren Tečaj za energetske savjetnike, namijenjen samo tehničkom osoblju Sveučilišta u Zagrebu.

Ovime je pokrenut novi val aktivnosti u velikom broju zgrada te stoga istovremeno očekujemo velike rezultate.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Samo neka jela zahtijevaju predgrijavanje pećnice. Zapamtite da svakih 10 minuta predgrijavanja pećnice troši 0,06 kWh, što pri učestaloj upotrebi može doprinijeti povećanju vaših računa za el. energiju.