Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Predsjednik Ivo Josipović na školskom satu Misli na sutra

Predsjednik Ivo Josipović na školskom satu _Misli na sutra_

U dubrovačkoj Osnovnoj školi Marina Getaldića, održan je EE školski sat Misli na sutra na kojem su sudjelovali predsjednik Ivo Josipović te koordinatorica UN i stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton.


Nakon uvodnih pozdrava ravnateljice Jadranke Dabrović i gradonačelnika Dubrovnika, Andra Vlahušića, predsjednik i koordinatorica UN sjeli su u školske klupe te zajedno s učenicima pogledali animirano-edukativni film Misli na sutra o odgovornom ponašanju s energijom, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša. Nakon projekcije uslijedio je  razgovor o glavnim porukama filma.

/assets/images/post/720/list/thumb/EE_Dubrovnik_Josipovic1.JPGUčenici iz školske sekcije robotike predstavili su svoje radove i modele na temu obnovljivih izvora energije, a „učenik“ Josipović odgovorio je na pitanje kako predsjednik štedi energiju u svom uredu i domu. Otkrio je kako su najprije u predsjedničkom uredu na Pantovčaku sve žarulje zamijenili sa štednim, a u objektima koji se ne koriste isključuje se struja pa se uštede itekako dobro vide na računima.

Na kraju školskog sata, učenici su zajedno s Ivom Josipovićem i Louisom Vinton obišli izloženi EE mobil Grada Osijeka parkiran u školskom dvorištu te razgledali edukativno vozilo s izloženim tehnološkim rješenjima za korištenje obnovljivih izvora energije. Školski sat je održan za pedesetak učenika šestog razreda.

/assets/images/post/720/list/thumb/EE_Dubrovnik_Josipovic2.JPG

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Galerija fotografija

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom gradnje kuće, osigurajte prirodnu ili mehaničku ventilaciju potkrovlja. Ona je nužna za uklanjanje vlage iz prostora i topline ljeti kad temperatura u potkrovlju može dosegnuti i preko 50 °C.