Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba danas je održana stručna prezentacija implementacije Informacijskog sustava za gopodarenje energijom (ISGE) koji se koristi za praćenje potrošnje energije i sustavno gospodarenje energijom. Prezentacija je organizirana za ravnatelje i tehničko osoblje obrazovnih i zdravstvenih institucija te predstavnike gradskih ureda, zavoda i službi.

Prezentaciju je uvodnim govorom otvorio gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo važnost ustrojavanja kvalitetnog registra objekata te čvrsto strateško opredjeljenje i primarne ciljeve politike odgovorne gradske uprave Grada Zagreba na daljnjoj provedbi programa energetskih ušteda, promoviranja i primjene mjera energetske učinkovitosti, ekološko prihvatljivih i obnovljivih izvora energije, održivog razvoja i zaštite okoliša.

Projektom Sustavno gospodarenje energijom (SGE), Grad Zagreb cjelovito pokreće i proširuje proces optimizacije, kontinuiranog praćenja i smanjenja potrošnje energije i to poboljšanjem energetske efikasnosti u svim objektima u vlasništvu Grada Zagreba. Na taj način, žele se ostvariti izravne energetske i financijske uštede, smanjiti štetan utjecaj na okoliš, osigurati provođenje proaktivne energetske politike i podizanje svijesti svojih zaposlenika i građana Grada Zagreba o realnoj energetskoj problematici, zaštiti okoliša, nužnosti učinkovitoga korištenja energije, razmjeni znanja i iskustava na međugradskoj i međunarodnoj razini.

U ime UNDP-a prisutnima se obratio dr. sc. Zoran Morvaj, nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u RH, naglasivši izuzetno kvalitetnu suradnju Grada Zagreba i UNDP-a na provedbi SGE projekta i važnost sudjelovanja Grada Zagreba u projektu. Također, izrazio je zadovoljstvo što će informaciju o efikasnom korištenju energije dobiti i mladi naraštaji i to kroz rad obrazovnih insitucija čiji su ravnatelji bili prisutni.

Na prezentaciji je sudjelovalo 216 sudionika, između ostalog pročelnik Ureda gradonačelnika Marijan Maras i ravnatelj Energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske dr. Julije Domac te predstavnici UNDP-a. 

/assets/images/post/383/list/thumb/ISGE_Prezentacija_grad zg2.jpg

Preuzeto sa www.zagreb.hr

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instalacijom jednozonske regulacije sustava grijanja moguće je postići uštede od oko 30%, dok je instalacijom višezonske termičke regulacije moguće postići i do 40% ušteda.