Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radni sastanak predstavnika otočkih gradova

Radni sastanak predstavnika otočkih gradova

U Gradu Splitu održan je radni sastanak o provedbi te konkretizaciji aktivnosti provođenja SGE projekta na otocima. Sastanku su prisustvovale osobe zadužene za provođenje SGE projekta iz otočkih gradova - Supetra, Hvara, Staroga Grada, Visa i Komiže, predstavnici županije Ranko Vujčić, dipl.ing. i dr. sc. Zlatko Jankoski te SGE projekta. 

Uvodni dio prezentacije o trenutnom stanju SGE projekta na otocima održala je dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica SGE projekta za područje Dalmacije, nakon čega je dr. sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata u zgradarstvu u Dalmaciji, govorio o analizi potrošnje energenata te organizaciji i provođenju tjednih, odnosno mjesečnih očitanja potrošnje energenata. Nadalje, na primjeru Grada Splita, Antonia Kovačić je prezentirala rad i mogućnosti ISGE-a.

U nastavku, dr. sc. Zlatko Jankoski predstavio je dosadašnje aktivnosti SDŽ-a pri primjeni SGE projekta koji se u toj županiji provodi već treću godinu te pojasnio predstavnicima gradova što slijedi nakon energetskog pregleda, osvrnuvši se na mogućnosti korištenja sredstava iz FZOEU-a te na postupak prijave projekata.

Na sastanku su izvedeni mnogi korisni zaključci, ustanovljeni problemi na terenu te dogovorene konkretne aktivnosti koje će osigurati  nesmetani nastavak primjene SGE projekta, kao i krajnji cilj, odnosno realizaciju projekata i ostvarivanje ušteda.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti u instalacije centralnog grijanja može ući zrak koji s početkom sezone grijanja može smanjiti kapacitet vašeg sustava, stoga je nužno redovito odzračivati radijatore i cijelu instalaciju.