Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Seminar o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama

Predstavnici projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđa. Vlasta Zanki i g. Goran Čačić, sudjelovali su u seminaru o učinkovitoj uporabi energije u javnim zgradama kojeg je 18. siječnja 2008. održao projektni tim FuturePublicEnergy u skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, gdje su svojom prezentacijom dotakli stanje energetske učinkovitosti na nacionalnom nivou, te iznijeli i konkretne moguće akcije kako smanjiti količine potrebne energije i tako doprinijeti značajnim materijalnim uštedama kao i smanjenju emisija plinova opasnih po ozonski omotač.

U ostalom programu seminara voditelj projekta FuturePublicEnergy, g. Vladimir Kalinski ukratko je iznio ciljeve i rezultate projekta, a g. Jure Boček iz energetske agencije KSSENA iz Velenja prenio je rezultate preliminarnih energetskih pregleda , benchmarking analize te cjelovite energetske studije pojedinih javnih zgrada na području Varaždinske županije, grada Čakovca te Mijesnih općina Velenje i Ptuj.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod projektiranja kuće, većinu dnevnih prostorija smjestite na južnoj strani, kako biste maksimalno iskoristili sunce za zagrijavanje prostora, ali i za prirodnu rasvjetu.