Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku

_Tečaj za energetske savjetnike_ u Osijeku

U Osijeku je završen 21. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je imao 29 polaznika, većinom iz gradskih i županijskih  samouprava. Svrha tečaja je da na multidisciplinaran način približi tehničkim strukama energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te proširi znanja potrebna za savjetovanje svojih građana o efikasnom korištenju energije.

Ovaj tečaj je poseban po tome što su osim predstavnika Hrvatskih jedinica lokalne i regionalne samouprave, sudjelovali i energetski menadžeri iz 10 gradova Republike Srbije. Sudjelovanje je organizirao Centralni Europski Forum za Razvoj (CEDEF) uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, UNDP-a Hrvatska, te EU IPA CHEE projekta koji provodi Grad Osijek. To je početak prijenosa znanja EE projekta na zemlje regije, dok Crna Gora i BiH projekt već provode od 2010. godine.

Svi sudionici su položili test s odličnim rezultatima te dobili Uvjerenje i potrebna znanja o mjerama energetske efikasnosti u zgradarstvu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.