Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Bujama organiziran Dan energetske efikasnosti

U Bujama organiziran Dan energetske efikasnosti

Grad Buje i SGE tim Rijeka (Istra i Kvarner) zajednički su organizirali Dan energetske efikasnosti u gradu Buje, u prostorima nekadašnjeg kina. SGE tim je održao dvije prezentacije te doveo gosta predavača. Prvo je održan informativno-edukativni školski sat Misli na sutra za djecu hrvatskog i talijanskog vrtića te nižih razreda hrvatske i talijanske osnovne škola iz Buja, koju su vodile Anja Kolacio i Anita Klanac, koja je održala i drugu prezentaciju, o obnovljivim izvorima energije i mjerama energetske efikasnosti u zgradama, za učenike viših razreda osnovnih škola. Gost predavač, prof. Boris Caput održao je prezentaciju o obnovljivim izvorima energije za učenike srednjih škola. 

/assets/images/post/872/list/thumb/Buje, Dan EE, predavanje.JPGDogađanje je otvorio gradonačelnik Edi Štifančić, a pozdravni govor je održala pročelnica Vanesa Marić Medica. U predvorju kina, tvrtka Hydrasol d.o.o. izložila je, u suradnji s partnerskom tvrtkom, fotonaponske i solarne panele, dizalicu topline te električna vozila za gradsku vožnju (električni bicikl, električni motor i električni automobil). 

U popodnevnim satima je predstavnik tvrtke Solaris d.o.o. iz Novigrada, Mauricio Licul, održao prezentaciju o Stanju obnovljivih izvora energije u RH i njihovoj primjeni kod krajnjih korisnika.

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod ručnog pranja posuđa, ne puštajte vodu da stalno teče. Radije napunite sudoper/posudu u kojoj ćete suđe oprati.