Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Dubrovniku održane radionice i informiranje građana o energetskoj efikasnosti

U Dubrovniku održane radionice i informiranje građana o energetskoj efikasnosti

U sklopu Tjedna energetske efikasnosti, u Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je stručna radionica na temu Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Dubrovniku namijenjena ravnateljima gradskih institucija. Uz radionicu održana su i predavanja o energetskoj efikasnosti kao pokretaču održivog razvoja tržišta, korisnost primjene koncepta Zelenog ureda u poslovanju te mogućnosti financiranja provedbe mjera energetske efikasnosti, kao i korištenja obnovljivih izvora energije, putem Zelenih kredita.

U ime Grada Dubrovnika, nazočne je pozdravila Vera Djokaj, direktorica Dubrovačke razvojne agencije a u ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP-a), Vlasta Zanki, voditeljica programa vlade RH - Dovesti svoju kuću u red , predstavila je aktivnosti Tjedna energetske efikasnosti te najavila međunarodnu konferenciju Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini.

U osnove Sustavnog gospodarenja energijom, ravnatelje je uveo Goran Čačić, voditelj SGE projekta, nakon čega su Sandro Nižetić, voditelj projekta EE u zgradarstvu za područje Dalmacije i Ivan Jurčević, asistent na SGE projektu, predstavili korake provođenja sustavnog gospodarenja energijom i uspostavu registra zgrada. Matija Vajdić, asistent projekta za ISGE sustav, proveo je nazočne kroz funkcionalnost sustava. Radionica je završila prezentacijom Energetskih studija koje je iznijela Sanja Horvat, koordinatorica programa Dovesti svoju kuću u red.

U drugom dijelu programa, Zoran Bogunović, koordinator marketinga i komunikacija EE projekta, održao je predavanje Energetska efikasnost i društveno odgovorno poslovanje kao pokretač održivog razvoja. Sandra Magajne, voditeljica operativnih poslova, edukacije i događanja, ukratko je objasnila koncept Zelenog ureda i načine zelenog poslovanja dok je Mirela Džaferović, direktorica razvoja stambenih proizvoda Zagrebačke banke, predstavila uvjete kreditiranja građana putem linije Zelenih kredita.

Na Stradunu se za građane održala prezentacija edukativnog EE mobila Grada Osijeka uz energetske savjetnike koji su informirali građane o EE tehnologijama te pružali korisne savjete kako u svom domu učinkovito provesti mjere ušteda, dok je na svom info štandu Zagrebačka banka građanima predstavila Zelene kredite.

/assets/images/post/719/list/thumb/Tjedan energetske efikasnosti Dubrovnik_Stradun.jpg

Galerija fotografija 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Redovito čistite žarulje, lustere i lampe jer zaprljanost smanjuje njihov učinak. Nečistoće mogu apsorbirati i do 50% svjetlosti.