Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

UNDP i Zagrebački holding organizatori su prezentacije projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE), koja je danas održana u konferencijskoj dvorani Centra za korisnike, u Ulici grada Vukovara 41. Nastavak je to suradnje između Holdinga i UNDP-a uspostavljene na Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja. U proteklih nekoliko mjeseci u projekt je uključeno 12 podružnica u kojima su imenovane EE radne skupine (radne skupine za energetsku efikasnost).

Provedba mjera SGE-a u Zagrebačkom holdingu ima za cilj smanjenje potrošnje energije u objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga, odnosno u onima za koje Holding plaća račune te zaštitu okoliša kroz smanjenje emisije CO2, kaže Jelena Kremenjaš, voditeljica projekta za Zagrebački holding.

Uz članove EE radnih skupina iz podružnica i organizatore, na današnjoj prezentaciji sudjelovao je i voditelj SGE projekta u Hrvatskoj, Goran Čačić. Predstavljena su i dva razvojna programa:

• Sustav gospodarenja otpadom kroz projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj koji će prezentirati EE tim podružnice Čistoća i 

• Sustavno gospodarenje energijom u vodoopskrbi – podizanje energetske učinkovitosti vodocrpilišta koji predstavlja EE tim podružnice ViO.

Kako je prilikom otvorenja konferencije istaknuo predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Ivo Čović, učinkovit sustav za gospodarenjem otpadom i energijom je primarni interes Zagrebačkog holdinga u čemu se očekuje puna suradnju svih voditelja podružnica i direktora društava. Također je istaknuo kako središnji EE tim ima punu potporu Uprave.

U tijeku je uključenje i ostalih podružnica u projekt i to kroz EE timove. Voditelji projekta u Zagrebačkom holdingu su Zoran Nad, voditelj središnjeg EE tima, te njegov zamjenik Dražen Šoštarić.

 

Preuzeto sa: www.zgh.hr

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Izolirajte cijevi tople vode koje prolaze kroz negrijane prostore. Cijev koja vodi od kotla do spremnika s toplom vodom treba biti izolirana, kao i spremnik vode.