Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadarskoj županiji prezentiran Model energetske agencije

U Zadarskoj županiji prezentiran _Model energetske agencije_

Danas je u Velikoj Vijećnici Zadarske županije održana prezentacija Model regionalne energetske agencije na kojoj su aktivno sudjelovali EE timovi iz Zadarske županije te gradova Nina, Biograda, Paga i Zadra. Uvodnim riječima o potrebama javnog sektora za poticanje održivog rasta, Davor Lonić, pročelnik UO za razvoj, pozdravio je sve prisutne.

Ukratko je predstavljena Županijska razvojna strategija, posebice mjera 4.4.1. Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti. Nakon kratkog osvrta na rezultate postignute provođenjem projekta Sustavno gospodarenje energijom na području zadarske županije, Jelena Atlić McColgan, koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, istakla je ključne aktivnosti projekta.

Kao logičan slijed nameće se osnivanje regionalnog ureda za gospodarenje energijom koji bi izrastao iz sinergije dva projekta UNDP EE i UNDP LIFE. Model energetske agencije je predstavio Goran Pichler, koordinator SGE projekta za Istočnu Hrvatsku, na temelju iskustva osnivanja agencije za područje Slavonije.

Među prisutnima bili su i načelnici općina Preko i Tkon. Također, na prezentaciji su bili prisutni i Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u RH, Vitalie Vremis, v.d. zamjenika Stalne predstavnice UNDP-a i Gabriela Sancisi, Savjetnica i zamjenica šefa Misije, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom rada klima uređaja, pokušajte eliminirati bespotrebne toplinske izvore u prostoru kao što su rasvjeta i ostali kućanski uređaji i vodite računa o tome da ne hladite prostorije u kojima ne boravite.