Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Danas su, u sklopu prezentacije SGE projekta, u auli Gradskog poglavarstva Grada Zagreba otvoreni su EE info galerija i EE info uredEE Info galerija i EE Info ured mjesta su gdje građani mogu dobiti razne informacije o energetskoj efikasnosti - kroz brošure, informativni video, primjerke EE uređaja i opreme (štedljive žarulje, termostatski ventili, Low-E prozori), a mogu i postaviti pitanje o energetskoj efikasnosti službeniku u EE info uredu

/assets/images/post/344/list/thumb/ZG_EE info galerija i ured2.JPGMilan Bandić i Yuri Afanasiev su u auli Gradskog poglavarstva otvorili EE info galeriju te posjetili i otvorili EE info ured. Stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj gradonačelniku je svečano uručio primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske koju su popisali predstavnici svih 127 gradova i 20 županija. 

Ovom prilikom, u EE Info galeriji premijerno je prikazan 15-minutni informativno-edukativni video s informacijama za građane o mjerama povećanja energetske efikasnosti i mogućnostima njihove primjene u kućanstvima te s informacijama o enegetskoj politici Grada Zagreba. 

Dogradonačelnicima, pročelnicima, članovima Gradske skupštine Grada Zagreba i drugim visokim gostima predstavljene su aktivnosti provođenja SGE projekta u Gradu Zagrebu. Nazočne su uvodnim govorima pozdravili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj, Marijan Maras, pročelnik Ureda gradonačelnika te Branimir Horaček, ravnatelj Uprave za energetiku i rudarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. 

SGE projekt i korake njegove provedbe prezentirala je voditeljica SGE projekta, Dunja Fadljević dok je o promotivnim aktivnostima na nacionalnoj i lokalnoj razini govorio Zoran Bogunović, voditelj projekta zadužen za marketing i komunikacije.

Prilikom predstavljanja lokalne informativno-edukativne kampanje najavljena je suradnja s lokalnim medijima te su predstavljene informativne točke za građane - EE info galerija i EE info panoi koje će građani moći naći u gradskoj i područnim upravama te u pješačkim zonama u gradskim četvrtima.

/assets/images/post/344/list/thumb/ZG_EE info galerija.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Provjerite sa stručnjakom je li vaš kotao prevelik za potrebe grijanja vaše kuće. Ukoliko je kotao većeg kapaciteta od potrebnog, češće će se paliti i gasiti, što povisuje potrošnju goriva i troškove.