Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

U sklopu projekta Energetska edukacija za škole koju provodi udruga Zeleni Osijek, dvjestotinjak učenika viših razreda osnovne škole u Slavoniji proći će edukacije o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća.

Jednodnevni izlet počinje posjetom pasivnoj solarnoj kući u Osijeku u kojem im stručnjaci EE info centra Osijek drže prezentaciju o energetskoj efikasnosti i na primjeru pokazuju elemente gradnje pasivne kuće. Dan se nastavlja posjetom eko centru Zlatna Greda gdje uče o obnovljivim izvorima energije i klimatskim promjenama.

Održane su prve dvije radionice u kojima je sudjelovalo stotinjak učenika iz OŠ Našice, OŠ Popovac, OŠ Draž, OŠ Vladimir Becić i OŠ Kneževo, a slijede još dva seta izleta i predavanja za razne druge osnovne škole. Cilj je osvjestiti mlade o racionalnom korištenju energije te globalnim pozitivnim učincima na naš okoliš koje takvo odgovorno ponašanje donosi.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Današnja sredstva za pranje posuđa učinkovito uklanjaju nečistoće i pri nižim temperaturama pranja (50-55°C), stoga izbjegavajte programe pranja s višim temperaturama.