Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

UN poručuje Hrvatskoj: „Ne zanemarimo nikoga“

Projekt Poticanje energetske efikasnosti predstavio se na projektnom sajmu ovogodišnje proslave Dana Ujedinjenih naroda. Događaj kojem je prisustvovalo oko 250 gostiju iz Vlade, diplomatske zajednice i širokog kruga UN-ovih partnera otvorio je Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je izrazio duboko poštovanje radu UN-a u Hrvatskoj.

Pozdravnim govorom prisutnima se obratila i Koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. Događaj organiziran pod sloganom "Ne zanemarimo nikoga" (Leave no one behind), upriličio je tematsku raspravu,  čiji moderator je bio Mislav Togonal, a u kojoj su sudjelovali bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, zajedno s vinarom s otoka Korčule, uzgajivačem stoke iz Sjeverovca, pedagoginjom osnovne škole iz Siska, srpskim povratnikom u Donje Kukuruzare te izvršnom direktoricom nevladine organizacije usmjerene na pomirenje u zajednici.

Rasprava  je obuhvatila kako poduzetničku energiju kojoj treba posvetiti još veću pažnju u ruralnim područjima, tako i izazove s kojima se predstavnici zajednice susreću, uključujući nedostatak sredstava i informacija. Na projektnom sajmu UN dana predstavljeno je više od trideset izlagača projekata UN-ovih agencija: škole, ženske udruge, obiteljska gospodarstva i proizvođači domaće hrane, vina i ručnih radova iz cijele Hrvatske. 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Tuširajte se umjesto kupanja u kadi jer ćete na taj način potrošiti i do 50% manje energije i vode.