Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Započela 2. SGE konferencija Održivi razvoj gradova

Započela 2. SGE konferencija _Održivi razvoj gradova_

Obilaskom i stručnom prezentacijom Centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda Grada Zagreba, u Zagrebu je danas započela trodnevna 2. radna SGE konferencija Održivi razvoj gradova. Konferencija je pokrenuta u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Udruge gradova Republike Hrvatske.

Konferencija ima za cilj unaprijediti racionalno gospodarenje energijom u gradovima RH s naglaskom na zaštiti okoliša, održivom gospodarenju energijom javnih i komunalnih sustava, procesu planiranja grada i izrade arhitektonskih rješenja; na integriranom pristupu u dizajnu, izgradnji i održavanju poslovnih, stambenih i javnih objekata te razmjeni znanja i iskustava između brojnih svjetskih, europskih i hrvatskih gradova. 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijete li potrošnu toplu vodu električnim bojlerom, namjestite ga na ekonomični rad - to podrazumijeva da se održava temperatura vode između 55 i 60°C.