Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Završena edukacija za EE savjetnike iz škola Varaždinske županije

Završena edukacija za EE savjetnike iz škola Varaždinske županije

U sklopu provedbe SGE projekta u Varaždinu je održan ukupno 31. Tečaj za energetske savjetnike. Ovaj treći po redu, namijenjen ravnateljima, profesorima i tehničkom osoblju osnovnih i srednjih škola, zadnji je u ciklusu koji je obuhvatio oko 90 djelatnika zaposlenih u školskom sustavu Varaždinske županije. 

Varaždinska županija već dugi niz godina provodi mjere energetske efikasnosti u svojim školama te na taj način promovira obnovljive izvore energije kao energetsku budućnost. Nadalje, prošle je godine potpisan i Sporazum o suradnji između Varaždinske županije, Elektrostrojarske škole i UNDP-a za otvaranje Edukacijskog centra obnovljive energije u sklopu kojeg će se u lipnju u prostorima Elektrostrojarske škole otvoriti Kutak energetske efikasnosti

Tečaj je koncipiran na način da pruži uvid u sva tehnička znanja povezana s uporabom energije u zgradarstvu na stručnoj razini, a organiziran je u dva dijela. U prvom dijelu obrađene su tematske cjeline vezane uz toplinsku zaštitu zgrada, grijanje, ventilaciju i hlađenje stambenog prostora dok se u drugom govorilo o pripremi potrošne tople vode i obnovljivim izvorima energije u kućanstvu, električnoj energiji u kućanstvima, ekonomici u energetici, energetskom pregledu zgrada te vještinama komunikacije.

 Tri dana tečaja su se održala u prostorima županije, a zadnji četvrti dan, vezan uz obnovljive izvore energije u prostorima tvrtke Solvis iz Varaždina. 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji izolacijski materijal za toplinsku i zvučnu izolaciju je mineralna vuna, s obzirom da ima malu toplinsku provodljivost, visoku otpornost na požar te je otporna na starenje i raspadanje.