Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana zadnja u nizu radionica za osnovnoškolce Ličko-senjske županije

Održana zadnja u nizu radionica za osnovnoškolce Ličko-senjske županije

Učenici petih i šestih razreda OŠ dr Franjo Tuđman u Korenici danas su sudjelovali na radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Radionicu, kojoj je nazočilo 34 učenika i njihovi nastavnici, održala je voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan.

Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, pokazali su zanimanje za predstavljenu temu i naučili neke nove korisne savjete o uštedi energije. Na radionici su također predstavljene slabosti, ali i prednosti Republike Hrvatske za postizanje bolje energetske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Školskoj knjižnici su donirani primjerci brošure 200 EE savjeta i posteri koji čine mini info galeriju. 

Ovime je u Županiji završen ciklus edukacije osnovnoškolaca o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada i zaštiti okoliša. Ukupno je održano 12 info-edu sati za niže i više razrede osnovnih škola Grada Gospića i Ličko-senjske županije i tom prilikom educirano je 408 učenika i njihovi nastavnici. Možemo zaključiti da je svijest mlađih naraštaja o zaštiti okoliša, racionalnom korištenju energije na zavidnom nivou. Veliki broj njih odgovorno se ponaša, svjesni da odgovornim ponašanjem štite okoliš i kućni budžet.

/assets/images/post/1200/list/thumb/EE i OiE Korenica OŠ dr F Tuđmana_V.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Redovito čistite ventilator i filtere u napama. Zbog zaprljanosti zrak teže prolazi kroz filtre te se povećava potrošnja energije.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.