Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Bjelovaru održana ISGE radionica za krajnje korisnike

U Bjelovaru održana ISGE radionica za krajnje korisnike

U Poslovnom parku Bjelovar održana je ISGE radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Grada Bjelovara. Radionici je prisustvovalo 12 osoba koje će na gradskim objektima pratiti potrošnju i unositi podatke u ISGE.

Radionicu je organizirao EE ured Grada Bjelovara, a edukaciju su proveli tehnički asistenti UNDP-a, Miljenko Vuković i Ivica Loncman. Željko Roksandić, voditelj EE ureda pozdravio je sve prisutne, nakon čega je Miljenko Vuković održao prezentaciju o SGE projektu i ulozi ISGE sustava u provođenju aktivnosti sustavnog gospodarenja energijom na objektima u vlasništvu Grada.

Zatim je uslijedio praktični dio na kojem je svatko za svoj prethodno pripremljen objekt upisao par računa za sve energente koji se koriste na objektu. U provođenju praktičnog dijela radionice pomogli su voditelj EE ureda Željko Roksandić i tehnički asistent UNDP za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Ivica Loncman.

Nakon provedene edukacije održan je sastanak s voditeljem EE ureda na kojem su se definirale aktivnosti koje slijede nakon radionice s ciljem kompletiranja registra gradskih objekata i uvođenja prakse redovitog praćenja potrošnje za sve objekte u vlasništvu Grada Bjelovara.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Samo neka jela zahtijevaju predgrijavanje pećnice. Zapamtite da svakih 10 minuta predgrijavanja pećnice troši 0,06 kWh, što pri učestaloj upotrebi može doprinijeti povećanju vaših računa za el. energiju.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.