Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Za građane Križevaca održano predavanje o EE

Za građane Križevaca održano predavanje o EE

U novouređenoj dvorani Multimedijskog kulturnog centra u Križevcima, danas je održano predavanje na temu Netehničke mjere EnU za kućanstva. U suradnji s Gradom Križevcima, UNDP-ovim EE projektom i REA-om Sjever, predstavljene su netehničke i tehničke mjere kojima je moguće uštedjeti energiju i povećati energetsku učinkovitost.

Predavanje je vodio predstavnik UNDP-ovog EE projekta Miljenko Vuković, dipl.ing. te Ivan Sokolović, predstavnik iz Regionalne energetske agencije. Cilj predavanja bio je prenijeti osnovna znanja o raznim mjerama za povećanje energetske efikasnosti kroz konkretne i praktične primjere te potaknuti građene na razmišljanje o isplativosti ugradnje solarnih kolektora za pripremu tople vode.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uštede koje je moguće ostvariti korištenjem energetski efikasnih kućanskih aparata ovise o učestalosti uporabe aparata, a kreću se od 100-200 kn godišnje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.