Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Veleposlaniku Baričeviću uručena _Energetska povelja_

Veleposlaniku Baričeviću uručena Energetska povelja

Bruxelles, 9. veljače 2009.

Predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki i Sandra Magajne, uručile su Branku Baričeviću, veleposlaniku Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, Energetsku povelju gradonačelnika i župana RH. Tom prilikom, veleposlaniku Baričeviću prezentiran je EE projekt i njegove važne komponente te su posebno predstavljeni rezultati projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH

više
Prva godišnjica SGE projekta

Prva godišnjica SGE projekta

Zagreb, 3. veljače 2009.

Danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obilježena prva godišnjica projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE). Tom prilikom je prezentiran je pregled rezultata i provedenih aktivnosti u prvih godinu dana provedbe. Pismo namjere o provođenju SGE projekta do sada je potpisalo 79 gradova i županija, među kojima je i šest najvećih gradova u Hrvatskoj: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar i Slavonski Brod. 

više
U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Zagrebu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Zagreb, 27. siječnja 2009.

Danas su, u sklopu prezentacije SGE projekta, u auli Gradskog poglavarstva Grada Zagreba otvoreni su EE info galerija i EE info uredEE Info galerija i EE Info ured mjesta su gdje građani mogu dobiti razne informacije o energetskoj efikasnosti - kroz brošure, informativni video, primjerke EE uređaja i opreme (štedljive žarulje, termostatski ventili, Low-E prozori), a mogu i postaviti pitanje o energetskoj efikasnosti službeniku u EE info uredu

više
 U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

U Solinu radionica o provedbi SGE projekta i ESCO projekt zamjene ulične rasvjete

Solin, 19. siječnja 2009.

Danas je u Solinu održana radionica za ravnatelje i domare javnih objekata u vlasništvu Grada. Gradonačelnik Solina Blaženko Boban pozdravio je sudionike, a radionicu je održao voditelj SGE projekta za područje Dalmacije Sandro Nižetić. Također, najavljen je projekt zamjene dijela ulične rasvjete u vrijednosti od 4 milijuna kuna, koji će biti izveden u suradnji s tvrtkom HEP ESCO d.o.o. te uz potporu FZOEU-a. 

više
Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji

Šibenik, 14. siječnja 2009.

U Šibeniku je održana radionica o provedbi SGE projekta u Šibensko-kninskoj županiji (ŠKŽ) za ravnatelje i domare javnih objekata koji se nalaze pod upravom te županije. Na radionici, namijenjenoj ravnateljima institucija u vlasništvu ŠK županije koji su također i obveznici gospodarenja energijom, sudjelovalo 13 ravnatelja, domara i tehničkih službenika, iz osnovnih i srednjih škola te općih bolnica i doma za starije i nepokretne osobe u Kninu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Povremeno očistite od prašine stražnju stranu hladnjaka gdje se oslobađa toplina (ali pažljivo da ne oštetite cijevi). Zaprljane cijevi otežavaju prijelaz topline što povećava potrošnju energije.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.