Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Uvod u energetske ocjene u Sisačko-moslavačkoj županiji

Uvod u energetske ocjene u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak, 11. listopada 2007.

U prostorima Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Sisak održan je uvodni sastanak s ravnateljima obrazovnih i zdravstvenih ustanova u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije na kojima će se provoditi energetske ocjene. Energetske ocjene provode se u sklopu projekta Sustavno gospodarenje energijom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a koji se provodi u suradnji s projektom Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

više
Potpisivanje Izjave o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša Grada Siska

Potpisivanje Izjave o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša Grada Siska

Sisak, 3. listopada 2007.

U velikom kabinetu Grada Siska, gradonačelnik Dinko Pintarić svečano je potpisao Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša grada Siska. Ovom Izjavom Grad Sisak i službeno potvrđuje svoje strateško opredjeljenje prema postizanju visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša u gradskim objektima i komunalnim društvima koja su u vlasništvu Grada.

više
Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica, 29. svibnja 2007.

U Koprivnici je danas održana konferencija za medije na temu potpisivanja Pisma namjere između Grada Koprivnice i Programa za razvoj Ujedinjenih Naroda (UNDP) o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

više
Splitsko-dalmatinska županija potpisala _Pismo namjere_

Splitsko-dalmatinska županija potpisala Pismo namjere

Split, 29. svibnja 2007.

U Splitu je danas potpisano Pismo namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama na razini Splitsko-dalmatinske županije.

više
UNDP obilježava _Dan zaštite okoliša_

UNDP obilježava Dan zaštite okoliša

21. svibnja 2007.

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj pokrenuo je inicijativu vezanu uz educiranje šire javnosti Republike Hrvatske o mogućnostima štednje energije i s tim poveznog osobnog doprinosa smanjenju emisija stakleničkih plinova. Sukladno ovoj inicijativi, a u suradnji Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Program za razvoj ujedinjenih naroda (UNDP) će 5. lipnja prigodno obilježiti Dan zaštite okoliša.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite fotonaponske kolektore koji proizvode električnu energiju pomoću sunca. Fotonaponski kolektori idealan su izvor električne energije u područjima koji nemaju osigurano napajanje iz elektrodistribucijske mreže.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.