Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Murskom Središću otvoren EE info ured

U Murskom Središću otvoren EE info ured

Mursko Središće, 7. srpnja 2008.

Grad Mursko Središće je, kao potpisnik Pisma namjere o uključivanju u SGE projekt, temeljem Zaključka Gradskog vijeća osnovao Info ured za energetsku efikasnost (EE info ured)EE info ured će osim gospodarenja energijom u objektima u gradskom vlasništvu, pružati i usluge informiranja građana o mjerama uz pomoć kojih mogu smanjiti potrošnju energije u svom domu.

više
_Energetski doručak_ u Zadru

Energetski doručak u Zadru

Zadar, 2. srpnja 2008.

U zadarskoj Velikoj vijećnici Doma županije održan je još jedan u nizu Energetski doručak, na kojem su predstavljeni ciljev i provedbene aktivnosti SGE projektaZadarska županija se potpisivanjem Energetske povelje i Pisma namjere te organizacijom EE doručka za ravnatelje institucija, aktivno priključila promicanju gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i OIE.

više
U Splitu održana prva radna SGE konferencija

U Splitu održana prva radna SGE konferencija

Split, 14. svibnja 2008.

U hotelu „Le Meridien Lav" u Splitu je od 12. do 14. svibnja 2008. uspješno održana prva radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH. SGE konferencija je okupila preko 300 sudionika, od kojih oko 150 predstavnika gradova i županija. 

više
U Bjelovaru otvoren Ured za gospodarenje energijom i EE Info centar

U Bjelovaru otvoren Ured za gospodarenje energijom i EE Info centar

Bjelovar, 5. svibnja 2008.

Danas je u Bjelovaru u okviru provođenja SGE projekta otvoren gradski Ured za gospodarenje energijom (EE ured) Info centar za energetsku efikasnost (EE Info centar) namijenjen informiranju građana o mogućnostima uštede energije u svojim domovima. Tom prigodom je predstavljen SGE projekt, ISGE sustav te je održana projekcija filma "Moj EE grad". 

 

više
Otvoren EE info kutak u riječkom Energu

Otvoren EE info kutak u riječkom Energu

Rijeka, 29. travnja 2008.

U Rijeci je danas održan Energetski dan, tijekom kojeg je u sklopu EE projekta u prostorijama tvrtke Energo otvoren četvrti po redu Info kutak energetske efikasnosti (EE info kutak) u Hrvatskoj te su predstavnici gradova i županije potpisali Energetsku povelju. Također, predstavljen je SGE projekt kao i koraci njegovog provođenja te je održana pretpremijerna projekcija informativno-edukativnog filma Moj EE grad

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Tuširajte se umjesto kupanja u kadi. Na taj način ćete potrošiti i do 50% manje energije i vode.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.