Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Gradu Lepoglavi otvorena EE Info galerija

Lepoglava, 7. prosinca 2009.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Lepoglavi, danas je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić otvorio EE Info galeriju. U EE info galeriji izložene su informacije o stupnju provedbe SGE projekta u Gradu kao i informacije za građane o energetski efikasnom korištenju energije. Građani se za informacije u Gradu Lepoglavi mogu obratiti u EE info ured, kod voditelja EE ureda Dalibora Husnjaka, A. Mihanovića 12, tel: 042 494 306 i sada kroz EE Info galeriju.

više

Radionica o registru zgrada u Daruvaru

Daruvar, 3. prosinca 2009.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Daruvaru, održana je SGE edukacijska radionica o osnivanju registra zgrada za objekte u vlasništvu Grada Daruvara. Prezentaciju SGE projekta i planirane aktivnosti provedbe u Daruvaru prezentirao je Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu. U drugom dijelu je predstavljena funkcionalnost i primjena ISGE sustava te održana kratka diskusija na tu temu. Na radionici je prisustvovalo desetak ravnatelja i tehničkog osoblja te Ratko Vuković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo.

više

Završen ciklus ISGE radionica u Splitu

Split, 3. prosinca 2009.

U vijećnici Grada Splita održana je šesta ujedno posljednja ISGE radionica s temom provođenja tjednih očitanja potrošnje energenata. Na radionici je sudjelovalo ukupno sto i četiri osobe tehničke struke te ravnatelji osnovnih i srednjih škola. Najavljeno je održavanje ISGE radionica za objekte u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije te otvaranje EE info ureda za Grad Split. 

više

Info SGE dan u Osijeku uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Osijek, 25. studenog 2009.

U Osijeku se održala treća od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. U sklopu radionice održana je prezentacija nove suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi PRocura+ kampanje u Hrvatskoj.

više

Info SGE dan u Zagrebu uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Zagreb, 24. studenog 2009.

U Zagrebu je održana druga od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. U sklopu radionice održana je prezentacija nove suradnje Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi Procura+ kampanje u Hrvatskoj. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Da bi se toplina proizvedena u kotlu iskoristila, izmjenjivači topline trebali bi biti čisti od kamenca. Čak i tanak sloj kamenca smanjuje prolaz topline te aparat radi manje efikasno.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.