Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Zadarskoj županiji prezentiran _Model energetske agencije_

U Zadarskoj županiji prezentiran Model energetske agencije

Zadar, 13. prosinca 2011.

Danas je u Velikoj Vijećnici Zadarske županije održana prezentacija Model regionalne energetske agencije na kojoj su aktivno sudjelovali EE timovi iz Zadarske županije te gradova Nina, Biograda, Paga i Zadra. Ukratko je predstavljena Županijska razvojna strategija, posebice mjera 4.4.1. Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti.

više
 O ISGE-u educirani svi krajnji korisnici iz Vukovarsko-srijemske županije

O ISGE-u educirani svi krajnji korisnici iz Vukovarsko-srijemske županije

Vukovarsko-srijemska županija, 16. studenog 2011.

U razdoblju od 16. studenog do 9. prosinca je kroz 8 radionica za rad u ISGE sustavu educirano 70 korisnika iz Vukovarsko-srijemske županije koji će na tjednoj i mjesečnoj bazi pratiti potrošnju na ukupno 199 zgrada javnog sektora. 

više
Održano šest radionica _Zelenog ureda_ u Čistoći

Održano šest radionica Zelenog ureda u Čistoći

Zagreb, 1. i 2. prosinca 2011.

U dva dana u Čistoći, podružnici Zagrebačkog holdinga, održano je šest edukacijsko-motivacijskih radionica Zelenog ureda za djelatnike tvrtke. Radionice se održavaju u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Zagrebačkom holdingu. Na radionici za Zeleni ured sudjelovala su 132 zaposlenika, a održala ju je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda u UNDP-u. 

više
Održano pet od osam ISGE radionica za PGŽ

Održano pet od osam ISGE radionica za PGŽ

Rijeka, 29. studenog 2011.

SGE tim Rijeka je započeo s provođenjem ISGE radionica za krajnje korisnike objekata kojima je vlasnik Primorsko-goranska županija. Svaku radionicu polazi do osam osoba koje je ravnatelj zadužio za ISGE.

više
Radionica _Korisni EE savjeti_ za nastavno osoblje OŠ Stanovi u Zadru

Radionica Korisni EE savjeti za nastavno osoblje OŠ Stanovi u Zadru

Zadar, 23. studenog 2011.

U OŠ Stanovi u Zadru danas je održana edukacijsko-motivacijska radionica Korisni EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu za nastavno osoblje ove obrazovne institucije. Prisutne je pozdravila voditeljica EE tima Zadar, Žana Klarić, koja je naglasila obveze javnog sektora u provođenju sustavnog gospodarenja energijom.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stavljajte poklopce na posude u kojima se kuha kako bi se toplina dulje zadržala u posudi i smanjila kondenzacija pare po kuhinji. Kuhajući s poklopcem možete uštedjeti i do 20% energije za kuhanje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.