Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
_Energetski doručak_ i _Energetska povelja_ u u Zagrebu

Energetski doručak i Energetska povelja u u Zagrebu

Zagreb, 22. travnja 2008.

Danas je u Crnoj vijećnici FER-a održan još jedan u nizu Energetski doručak, na kojima je predstavnicima više od 20 gradova i županija predstavljen SGE projekt. 15 predstavnika gradova i županija je potpisivanjem Energetske povelje iskazalo svoju svjesnost i volju za promicanje gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije odnosno smanjenja zagađenja okoliša. 

više
Potpisivanje _Energetske povelje_ na sisačkom _Energetskom doručku_

Potpisivanje Energetske povelje na sisačkom Energetskom doručku

Sisak, 8. travnja 2008.

U salonu Siscia sisačkog Hotela Panonija, organiziran je Energetski doručak za župane, gradonačelnike te pročelnike županijskih i gradskih ureda Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom, predstavljen je SGE projekt te do sad ostvareni rezultati provođenja projekta u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. Osim toga, predstavnici 8 gradova i županija potpisali su Energetsku povelju

više
 UNDP postao partner _Sustainable Energy Europe Campaign_

UNDP postao partner Sustainable Energy Europe Campaign

31. ožujka 2008.

Provođenjem projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj, UNDP Hrvatska je postao partner "Sustainable Energy Europe" kampanje. Cilj kampanje je podizanje svjesnosti potrošača i ključnih sudionika na tržištu o prednostima održivog načina proizvodnje energije odnosno o potrebi povećanja udjela korištenja OIE i poboljšanja efikasnosti potrošnje energije u Europi.

više
Zagreb potpisao _Energetsku povelju_, _Pismo namjere_, te _Izjavu o EE politici_

Zagreb potpisao Energetsku povelju, Pismo namjere, te Izjavu o EE politici

Zagreb, 28. ožujka 2008.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i stalni predstavnik UNDP-a u Republici Hrvatskoj Yuri Afanasiev, danas su svečano potpisali Pismo namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj. Također, gradonačelnik grada Zagreba je potpisao i Energetsku povelju, te Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštite okoliša

više
Gradovi Šibensko-kninske županije potpisali _Energetsku povelju_

Gradovi Šibensko-kninske županije potpisali Energetsku povelju

27. ožujka 2008.

Danas je u Šibeniku predstavnicima Gradskog poglavarstva grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i gradonačelnicima gradova unutar županije održana je prezentacija SGE projekta. Šibensko-kninski župan  Goran Pauk potpisao je Pismo namjere o provođenju SGE projekta te je zajedno s predstavnicima Drniša, Knina, Skradina, Šibenika i Vodica potpisao Energetsku povelju.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Na pripremu potrošne tople vode otpada oko 20% godišnje potrošnje toplinske energije. Zamjenom el. bojlera solarnim sustavom, godišnje je moguće uštedjeti više od 2.000kn.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.