Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Info SGE dan u Splitu uz predstavljanje uvođenja Zelenog ureda i pokretanje Procura+ kampanje

Split, 23. studenog 2009.

U gradu Splitu je održana prva od četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), namijenjen prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. Predstavljene su mogućnosti za razvoj i financiranje projekata energetske efikasnosti, i uvođenje koncepta Zelenog ureda u poslovanje lokalne i regionalne samouprave.

više

Otvoren Nacionalni EE Info centar u Zagrebu

Zagreb, 4. studenog 2009.

U Zagrebu je danas svečano otvoren Nacionalni Info centar energetske efikasnostiNacionalni EE Info centar, smješten u Zelinskoj 4, predstavlja centralno mjesto za informiranje građana o energetskoj efikasnosti. U nacionalnom EE Info centru građanstvu su izloženi vodeći energetski efikasni proizvodi i sustavi a na njihove upite stručne savjete daju energetski savjetnici EE projekta.

više

Prva ISGE radionica u Gradu Splitu

Split, 28. listopada 2009.

U vijećnici Grada Splita održana je prva ISGE radionica s temom provođenja tjednih očitanja potrošnje energenata. Dogradonačelnica Anđelka Visković, održala je uvodnu riječ te prisutnim domarima i tehničkom osoblju  naglasila važnost provođenja SGE projekta u Gradu Splitu koji u svom vlasništvu ima preko 200 objekata. Na radionici je prisustvovalo dvadesetak domara i tehničkog osoblja osnovnih i srednjih škola.

više

Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Splitu

Split, 23. listopada 2009.

U Gradu Splitu održana je prezentacija SGE projekta kojoj su prisustvovali novoizabrani pročelnici, dogradonačelnica Anđelka Visković te predstavnici splitske razvojne agencije koji u ime Grada provode SGE projekt. Voditeljica projekata SGE i HiO za područje Dalmacije, dr.sc. Vlasta Zanki, predstavila je sadržaj te aktivnosti na projektima nakon čega je Leonardo Ljubičić, direktor Splitske razvojne agencije, predstavio konkretne rezultate provođenja SGE projekta u Gradu te ukazao na važnost i korist SGE projekta.

više

SGE u Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici

Virovitica, 20. listopada 2009.

U Velikoj vijećnici zgrade Županije održana je radionica za ravnatelje i domare na kojoj je prisustvovalo više od šezdeset sudionika. SGE radionicu je pozdravnim govorom otvorio Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, a gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, predstavio je pozitivne primjere te izrazio zadovoljstvo provođenjem SGE-a u Virovitici. Tom prigodom, Županu i Gradonačelniku svečano je uručen po primjerak Energetske povelje.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Toplinski gubici kroz pod čine i do 10% ukupnih toplinskih gubitaka kuće. Izolacijom podova kuće. godišnje je moguće uštedjeti do 5% energije za grijanje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.