Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Na Hvaru predstavljen projekt _Sustavno gospodarenje energijom na otocima_

Na Hvaru predstavljen projekt Sustavno gospodarenje energijom na otocima

Hvar, 11. travnja 2007.

Na sastanku u Starigradu na otoku Hvaru, održan je sastanak između predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđe. Vlaste Zanki i gradonačelnika Starigrada, g. Haladića na kojem mu je predstavljen projekt Sustavno gospodarenja energijom na otocima.

više
Dogovoreno potpisivanje _Pisma namjere_ u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Dogovoreno potpisivanje Pisma namjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Split, 10. travnja 2007.

Održan je sastanak između župana Splitsko-dalmatinske županije, g. Sanadera, pročelnika za gospodarstvo, razvitak i obnovu, g. Sinčića i predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, gđe. Vlaste Zanki, na kojem je dogovoreno popisivanje Pisma namjere između Splitsko-dalmatinske županije i UNDP-a.

više
Grad Bjelovar potpisao _Pismo namjere_

Grad Bjelovar potpisao Pismo namjere

Bjelovar, 27. ožujka 2007.

U Bjelovaru su Đurđa Adlešić, gradonačelnica Bjelovara i Zoran Morvaj, nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, UNDP, u prisustvu Vlaste Zanki, suradnice na projektu, potpisali Pismo namjere o provođenju projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama.

više
Uvođenje sustavnog gospodarenja energijom u Gradu Splitu

Uvođenje sustavnog gospodarenja energijom u Gradu Splitu

Split, 26. ožujka 2007.

U Splitu je održan sastanak između predstavnice UNDP-a, Vlaste Zanki i zamjenika gradonačelnika Grada Splita, Ivana Kurete. Na sastanku su započeti razgovori na temu uvođenja projekta Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Splitu.

više
Sastanak povjerenstva za gospodarenje energijom u gradu Sisku

Sastanak povjerenstva za gospodarenje energijom u gradu Sisku

Sisak, 22. ožujka 2007.

Danas je u Sisku održan sastanak povjerenstva za praćenje projekta Gospodarenje energijom u gradu Sisku. U suradnji s tvrtkom HEP ESCO razmatrane su daljnje EE mjere na objektima u vlasništvu Grada te projekt rekonstrukcije javne rasvjete grada Siska.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji, odaberite hladnjak s prirodnim radnim tvarima poput izobutana (R600a), koje prilikom ispuštanja ne oštećuju ozonski sloj i manje doprinose efektu staklenika.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.