Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Drugi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

Drugi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

25. ožujka 2008.

Na drugom sastanku Organizacijskog odbora konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE) uz prisustvovanje desetak članova, predstavljen je revidirani program konferencije, s posebnim osvrtom na IEE nacionalni info dan kao i dosadašnje aktivnosti na pripremi konferencije kao što su Energetski doručci i Tečaj za energetske savjetnike sa svrhom pružanja potrebnih znanja povezanih s uporabom energije u zgradarstvu.

više
_Energetski doručak_ u Vukovaru

Energetski doručak u Vukovaru

Vukovar, 20. ožujka 2008.

U Vukovaru je organiziran Energetski doručak namijenjen županima Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije i gradonačelnicima gradova unutar istih županija. Tom prigodom prezentiran je SGE Projekt, a Energetsku povelju potpisalo je 4 županije i 5 gradova unutar tih županija.

više
_Energetsku povelju_ potpisala Splitsko-dalmatinska županija i njeni gradovi

Energetsku povelju potpisala Splitsko-dalmatinska županija i njeni gradovi

Split, 19. ožujka 2008.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji organizirano je potpisivanje Energetske povelje za županiju i njene gradove. Tim povodom je za sve prisutne održana prezentacija SGE projekta. Na skupu su prisustvovali zamjenica župana Anđelka Vuko i zamjenik gradonačelnika Splita, Božidar Čapalija, te gradonačelnici 11 gradova Splitsko-dalmatinske županije.

više
Zadarska županija i njeni gradovi potpisali _Energetsku povelju_

Zadarska županija i njeni gradovi potpisali Energetsku povelju

Zadar, 14. ožujka 2008.

Zadarski župan Stipe Zrilić i gradonačelnici svih gradova Zadarske županije, osim Biograda na moru, danas su u Zadru potpisali Energetsku povelju i Pismo namjere s Programom Ujedinjenih naroda za provedbu projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj.

više
_Energetski doručak_ – prezentacija SGE projekta

Energetski doručak – prezentacija SGE projekta

13. ožujka 2008.

Projektni ured UNDP-a organizira Energetski doručak u županijskim centrima sa svrhom predstavljanja SGE rojekta SGE i potpisivanja Energetske povelje. Energetski doručak održavat će se od 14.ožujka do 22. travnja i to za 13 županija: Zadarsku, Splitsko-dalmatinsku, Osječko- baranjsku, Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Šibensko-kninsku, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju te Grad Zagreb. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.