Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Sastanak s gradonačelnicom grada Bjelovara

Sastanak s gradonačelnicom grada Bjelovara

Bjelovar, 15. ožujka 2007.

Održan je sastanak između Đurđe Adlešić, gradonačelnice grada Bjelovara, Zlatka Barila, zamjenika gradonačelnice te pročelnika gradskih ureda i Poslovnog parka Bjelovara i Vlaste Zanki, predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Na sastanku su dogovoreni detalji oko provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i popisivanja Pisma namjere.

više
Otvoren EE info kutak u Splitu

Otvoren EE info kutak u Splitu

Split, 07. ožujka 2007.

U Splitu je danas Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, otvorio treći EE info kutak u Hrvatskoj. EE info kutak otvoren je u Končarevoj zgradi na adresi Put brodarice 2. Koncept EE info kutka dio je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, a omogućuje građanima da na jednom mjestu saznaju kako se ugradnjom i uporabom energetski efikasnih sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije.

više
Grad Bjelovar i sustavno gospodarenje energijom u gradovima

Grad Bjelovar i sustavno gospodarenje energijom u gradovima

Bjelovar, 01. veljače 2007.

Predstavnici grada Bjelovara te predstavnici UNDP-a, HEPECSO-a i EKONERG-a razmotrili su daljnje korake uvođenja sustavnog gospodarenja energijom u gradu te je dogovoren skori početak energetskih ocjena objekata u vlasništvu Grada.

više
U Sisku predstavljen EE projekt te otvoreni Ured za gospodarenje energijom i EE info ured

U Sisku predstavljen EE projekt te otvoreni Ured za gospodarenje energijom i EE info ured

Sisak, 29. siječnja 2007.

U Sisku je javnosti predstavljen projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Uz projekt, predstavljena su dva ključna projektna segmenta Dovesti svoju kuću u red - HIO i Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske - SGE. Osim toga, otvoren je Ured za gospodarenje energijom u sklopu kojeg djeluje i EE Info ured za građane.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom dizalice topline, trošit ćete do 4 puta manje el. energije nego korištenjem radijatora. Isti uređaj moguće je koristiti i ljeti za hlađenje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.