Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Prvi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

Prvi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

Zagreb, 14. veljače 2008.

Održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE) na Zavodu za visoki napon i energetiku na FER-u, uz prisustvovanje desetak članova, predstavljen je program konferencije kao i dosadašnje aktivnosti na pripremi konferencije. 

više
Radionica o toplinskoj izolaciji i UNP-u u Sisku

Radionica o toplinskoj izolaciji i UNP-u u Sisku

Sisak, 13. veljače 2008.

Pozivamo sve zainteresirane da 19. veljače 2008. godine, s početkom u 10 sati sudjeluju u četvrtoj po redu, radionici pod nazivom Toplinska izolacija i korištenje propan-butan plina kao mjere energetske učinkovitosti koju će Ured za gospodarenje energijom Grada Siska organizirati u Gradskoj vijećnici.

više
Potpisivanje _Energetske povelje_

Potpisivanje Energetske povelje

Zagreb, 8. veljače 2008.

Na sastanku predsjedništva Udruge gradova, uz prisustvo tridesetak predstavnika gradova, predstavljen je SGE projekt te mogućnosti uključenja u projekt velikih i malih gradova. Ovom prigodom Energetsku povelju potpisalo je 12 gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. 

više
U Sisku održana radionica o solarnim sustavima

U Sisku održana radionica o solarnim sustavima

Sisak, 29. siječnja 2008.

U velikoj vijećnici Grada Siska održana je treća u nizu radionica organizirana od strane Ureda za gospodarenje energijom Grada Siska. Na radionici su zainteresiranim građanima prezentirane mogućnosti iskorištavanja sunca za proizvodnju toplinske i električne energije u zgradarstvu.

više

Sustavno gospodarenje energijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu

Split, 28. siječnja 2008.

Održan je prvi radni sastanak između Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i Projekta povodom nastavka provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu, te suorganizacije konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama koja će se održati u Splitu od 12.-14.svibnja 2008. godine. Osim toga, na sastanku je svečano stavljen prvi potpis na Energetsku povelju gradova i županija.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilagodite posuđe količini hrane koju kuhate. Priprema manje količine hrane u velikoj posudi predstavlja nepotrebno trošenje energije.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.