Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tečaj Gospodarenje energijom u zgradama u Varaždinskoj županiji

Varaždin, 17. rujna 2009.

U Varaždinu je održan prvi tečaj Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za zaposlenike koji su direktno uključeni u tehničko održavanje zgrada u vlasništvu i pod upravom Županije, dakle domarima i drugom tehničkom osoblju.

više

EE projekt na Europskom tjednu mobilnosti u Labinu

Labin, 16. rujna 2009.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održana je radionica za ravnatelje ustanova u vlasništvu Grada Labina, direktore tvrtki i domare. Tom prigodom učenicima srednjih i osnovnih škola prikazan je film Misli na sutra, a predstavnik UNDP-a, Zoran Bogunović, voditelj EE projekta za marketing i komunikacije, naglasio je važnost uključivanja gradova u SGE projekt i uvođenja mjera energetske efikasnosti. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika, svečano je primio primjerak Energetske povelje. 

više

Uručenje Energetske povelje Gradu Đurđevcu

Đurđevac, 16. rujna 2009.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Gradu Đurđevcu, Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, svečano je uručio primjerak Energetske povelje gradonačelniku Slavku Gračanu. Predajom Povelje službeno je otvoren program Europskog tjedna mobilnosti. Tom prigodom, najavljeno je provođenje SGE projekta u suradnji Grada Đurđevca i tvrtke Komunalije d.o.o., na zamjeni 43 žarulje javne rasvjete sa štednim žaruljama u gradskom kvartu Novo naselje.

više

Natječaj za projektne stručnjake za izradu priručnika za energetsko certificiranje zgrada

16. rujna 2009.

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj objavio je natječaj za projektne stručnjake za izradu priručnika za energetsko certificiranje zgrada.

više
 Grad Krk potpisao _Pismo namjere_ i primio _Energetsku povelju_

Grad Krk potpisao Pismo namjere i primio Energetsku povelju

Krk, 15. rujna 2009.

Svečanim potpisivanjem Pisma namjere između gradonačelnika Grada Krka, Darija Vasilića i predstavnika UNDP-a, Zorana Bogunovića, voditelja marketinga i komunikacija EE projekta, usuglašena je suradnja na SGE projektu. Tom prilikom, Gradonačelniku je uručen i primjerak Energetske povelje. Po završetku svečanog dijela programa, u Maloj vijećnici Grada Krka je predstavnik UNDP-a Vladimir Kalinski, voditelj projekata energetske efikasnosti u zgradarstvu, održao stručnu radionicu za ravnatelje i domare objekata u vlasništvu Grada.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Toplinska izolacija osnova je energetske efikasnosti građevinskih objekata. Izolacijom krova, zidova i podruma, bitno će se smanjiti gubitci topline te će se izbjeći ljetno pregrijavanje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.