Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana prva ISGE radionica za Virovitičko-podravsku županiju

Održana prva ISGE radionica za Virovitičko-podravsku županiju

Gornje Bazje, 21. listopada 2011.

Danas je održana prva radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Virovitičko-podravske županije u računalnoj učionici OŠ I.G.Kovačića u Gornjem Bazju. Radionici je prisustvovalo 13 korisnika koji će biti zaduženi za gospodarenje energijom u 50-ak objekata ove županije. 

više
 Održana radionica _Registar zgrada_ za ravnatelje i tehničko osoblje institucija Grada Gospića

Održana radionica Registar zgrada za ravnatelje i tehničko osoblje institucija Grada Gospića

Gospić, 19. listopada 2011.

Nakon svečanosti potpisivanja Pisma namjere i uručenja Energetske povelje gradonačelniku grada Gospića, održana je radionica Registar za ravnatelje i tehničko osoblje institucija Grada. Na radionici su bili prisutni članovi Gradske uprave, EE tim te ravnatelji i domari institucija, ukupno 39 sudionika.

više
 Grad Gospić potpisao _Pismo namjere_ i aktivno se uključio u SGE projekt

Grad Gospić potpisao Pismo namjere i aktivno se uključio u SGE projekt

Gospić, 19. listopada 2011.

U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću danas se održala svečanost potpisivanja Pisma namjere čime se Grad Gospić aktivno uključio u provođenje projekta Sustavnog gospodarenja energijom. Gradonačelnik Grada Gospića, Milan Kolić i koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta. Također, ovom prigodom gradonačelniku je uručen primjerak Energetske povelje.

više
Završen ciklus ISGE radionica za Brodsko-posavsku županiju

Završen ciklus ISGE radionica za Brodsko-posavsku županiju

Nova Gradiška, 18. i 19. listopada 2011.

U elektrotehničkoj i industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradišci održane su posljednje dvije radionice za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije. Ovom radionicom završen je ciklus radionica za ovu županiju koja je uz Osječko baranjsku, druga županija koja redovito prati potrošnju energije na svim svojim objektima. 

više
EE kombi gostuje na sajmu _Agro Zemlja_ u Bizovcu

EE kombi gostuje na sajmu Agro Zemlja u Bizovcu

Osijek, 16. listopada 2011.

Na već tradicionalnom sajmu Agro Zemlja u Bizovcu ove će godine sudjelovati i UNDP tim Slavonija sa EE vozilom Grada Osijeka i UNDP promotivnim materijalima. Sajam se održava od 21.-23. listopada, a UNDP tim iz Slavonije će u subotu izložiti kombi sa pokaznom vjetrenjačom, fotonaponom i solarnim kolektorom. Ovogodišnja tema sajma su, između ostaloga, i obnovljivi izvori energije pa će u subotu biti i niz predavanja o OIE. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hlađenje prostora na preniske temperature pojačano isušuje zrak, što je i zdravstveno nepovoljno. Temperaturu podesite na 25-26°C jer za svaki stupanj niže utroši se 3-5% više energije za hlađenje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.