Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grad Rijeka potpisala _Pismo namjere_

Grad Rijeka potpisala Pismo namjere

Rijeka, 30. prosinca 2008.

U poglavarstvu Grada Rijeke, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije potpisali su Pismo namjere. Ova suradnja temelji se na zajedničkim ciljevima i projektima iz područja energetske efikasnosti (EE) od kojih neke Grad Rijeka realizira još od 2002. godine. U većini ovih projekata sudjelovat će Energo d.o.o. i druge komunalne tvrtke Grada Rijeke. 

više
 Na _Energetsku povelju_ stavljaju se posljednji potpisi

Na Energetsku povelju stavljaju se posljednji potpisi

Makarska, 18. prosinca 2008.

Nakon godinu dana, potpisivanje Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske privodi se kraju. Svojim današnjim potpisom, Marko Ožić Bebek, gradonačelnik grada Makarske, obilježio je kraj potpisivanja Energetske povelje na području Dalmacije, a do danas su je potpisala 124 grada i 20  županija.

više
U Splitu održana radionica o osnivanju registra zgrada

U Splitu održana radionica o osnivanju registra zgrada

Split, 11. prosinca 2008.

Danas je u sklopu SGE projekta u Velikoj vijećnici Grada Splita održana radionica o osnivanju registra javnih objekata Grada, namjenjena ravnateljima objekata u vlasništvu Grada Splita te zgrada financiranih iz njihovih proračuna.

više
Osječko-baranjska županija potpisala _Pismo namjere_

Osječko-baranjska županija potpisala Pismo namjere

Osijek, 13. studenog 2008.

Agencija za razvoj Osječko-baranjske županije bila je danas domaćin potpisivanja Pisma namjere kojim Osječko-baranjska županija aktivno pristupa provođenju projekta Sustavnog gospodarenja energijom u gradovima i županijamaPismo namjere potpisali su zamjenik župana OBŽ-a, Pavo Šarčević i Zoran Morvaj, voditelj projekta Poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj

više
Istarska županija potpisala _Pismo namjere_

Istarska županija potpisala Pismo namjere

Pazin, 25. rujna 2008.

U sklopu Dana Istarske županije, u Pazinu je danas potpisano Pismo namjere između Istarske županije i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Pismo namjere su potpisali župan Ivan Jakovčić i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijete li potrošnu toplu vodu električnim bojlerom, namjestite ga na ekonomični rad - to podrazumijeva da se održava temperatura vode između 55 i 60°C.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.