Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

SGE Info dani

Četiri radionice Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (Info SGE dan), bile su namijenjene prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. Predstavljene su mogućnosti za razvoj i financiranje projekata energetske efikasnosti, i uvođenje koncepta Zelenog ureda u poslovanje lokalne i regionalne samouprave.

Također, predstavljena je suradnja UNDP-a i europskog tajništva udruženja lokalnih vlasti ICLEI u provedbi Procura+ kampanje u Hrvatskoj kojoj je cilj provedba i promoviranje održive javne nabave te pri tome pružanje podrške javnim vlastima. Tim povodom predstavljeno je hrvatsko izdanje priručnika Procura+ vodiča za isplativu održivu javnu nabavu.

 

 

 Prezentacije

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Vegetacija posađena na sjevernoj strani kuće osigurava zaklon od hladnih sjevernih vjetrova.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.