Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Smart Energy City Sisak

UNDP i Grad Sisak nastavljaju uspješnu suradnju započetu 2005. godine pilot projektom Gospodarenje energijom u zgradama u gradu Sisku. Pilot projekt Gospodarenje energijom u zgradama u gradu Sisku se, zahvaljujući dobrim rezultatima u Gradu Sisku počeo provoditi i u ostalim gradovima i županijama Republike Hrvatske prerastajući u nacionalni projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE projekt)

Nastavno na aktivnosti SGE projekta, UNDP je u partnerstvu s gradom Siskom počeo s provođenjem novog pilot projekta - Smart Energy City Sisak, kojim se definirao razvoj lokalnih kapaciteta i metodologija koja zaokružuje dosadašnji rad na poboljšanju energetske infrastrukture u gradovima. Postojeća metodologija sustavnog gospodarenja energijom se nadograđuje i proširuje na sustavno gospodarenje infrastrukturom s fokusom na financiranje kroz EU fondove.

 

/assets/images/post/127/list/thumb/secs-bannergore (1).jpg

Materijali


Video

 Euromagazin, HRT, 19. veljače

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pravovremeno odleđujte hladnjake i ledenice jer sloj leda sprječava učinkovito hlađenje. Čišćenje ledenice je potrebno kad debljina leda dosegne 3-5mm.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.