Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Priručnici i radne knjige

/assets/images/post/884/list/thumb/Zeleni ured_prirucnik.jpg

PRIRUČNIK Vodič kroz Zeleni ured

Priručnik Vodič kroz Zeleni ured obrađuje jednu od najaktualnijih ekoloških tema 21. stoljeća – kako u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjiti negativan utjecaj na okoliš, a povećati efikasnost korištenja resursa na dobrobit zaposlenika i šire zajednice. 

  

 

/assets/images/post/884/list/thumb/Zeleni ured_radnaknjiga.jpgRADNA KNJIGA Vodič kroz Zeleni ured

Radna knjiga Vodič kroz Zeleni ured  nadopuna je Priručniku i predstavlja alat pomoću kojega je moguće ocijeniti zatečeno stanje u uredu i planirati buduće prioritete i ciljeve, politike i mjere za njihovo provođenje. Radna knjiga također pruža upute za praćenje i analizu napretka i predlaganje novih aktivnosti da bi se na kraju ostvarili zadani i mjerljivi ciljevi.

 

/assets/images/post/884/list/thumb/desno-procura.jpgPRIRUČNIK PROCURA+ Vodič za isplativu održivu javnu nabavu

Procura+ priručnik pruža jasne i razumljive smjernice kako u praksi provoditi održivu nabavu. Namijenjen je bilo kojoj europskoj javnoj upravi, bez obzira na njezinu veličinu ili iskustvo u ovom području. Priručnik sadrži praktične savjete kako integrirati održivost u nabavu, informacije o troškovima održive nabave, model upravljanja za sustavnu primjenu održive nabave, ključne kriterije nabave, jednostavan pristup praćenju provedbe - tablica ocjene nabave (eng. Procurement Scorecard) te CD sa skupom primjera dobre prakse iz raznih europskih zemalja, detaljnije informacije o šest grupa proizvoda, relevantno europsko zakonodavstvo i mnoštvo drugih provedbenih alata.

 

Osim predstavljenih materijala, predlažemo i da pogledate naše informativno-edukativne brošure sa općenitim savjetima o tome kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje.

 

 

 


image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Štedne žarulje troše 5 puta manje energije nego žarulje sa žarnom niti, a traju i do 8 puta dulje.
Rezultati SGE projekta
  • U 68 gradova i 15 županija su uspostavljeni Uredi za gospodarenje energijom i oformljeni EE timovi i koji aktivno prate i planiraju potrošnju energenata.